Behalve voor de gebruikelijke zorg op het spreekuur kunt u bij de huisarts ook terecht voor:
De inzet van onze praktijkondersteuners leidt tot een verbetering van de kwaliteit van zorg. Aangezien hun activiteiten op een ander gebied dan die van het dagelijkse spreekuur liggen, wordt de werkdruk van de huisarts hierdoor niet minder. Om de huisarts ruimte te geven om zich op de toenemende en steeds complexere zorgvragen te richten, wordt hij door een verpleegkundig specialist ondersteund. Net als de huisarts kan de verpleegkundig specialist zelfstandig diagnosen stellen, veel voorkomende klachten behandelen en zo nodig verwijzen. Een afspraak op het spreekuur van de verpleegkundig specialist kunt u via de praktijkassistente en via de WebApp maken. De volgende aandoeningen kan zij zelfstandig afhandelen:
KNO
Luchtwegen
Huid
Bewegingsapparaat
Urinewegen
Geslachtsorganen
Vanaf 3 maanden
(PraktijkOndersteuner Huisarts voor psychische aandoeningen, POH-GGZ)
.
Iedereen is wel eens somber of gespannen en zit dan een tijdje minder goed in zijn vel. Vaak komt men daar zelf of met hulp van anderen in zijn omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verbeteren of u dreigt in het leven vast te lopen, dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Onze praktijkpsycholoog biedt laagdrempelig hulp voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij verheldert het probleem, geeft voorlichting en kan u bij uw verdere stappen begeleiden en ondersteunen. Hiertoe heeft zij de beschikking over diverse diagnostische en therapeutische instrumenten. Indien blijkt dat u meer gespecialiseerde zorg nodig hebt, kan zij u naar de juiste zorgverlener verwijzen.
(PraktijkOndersteuners Huisarts voor lichamelijke aandoeningen, POH-S)
.
Gezien de hoge zorgvraag blijft er tijdens het normale spreekuur soms te weinig tijd over voor uitgebreide uitleg en voorlichting. Bij mensen met suikerziekte, verhoogd risico op hart- en vaatziekten of longproblemen zoals astma en COPD staan niet altijd de klachten op de voorgrond. Het gaat bij deze chronische aandoeningen veel meer om instelling op de juiste medicijnen, geregelde controle van meetwaarden en het nastreven van een goede leefstijl. Begeleiding van deze patiënten door één van onze praktijkondersteuners met behulp van werkafspraken biedt zorg op maat en is een belangrijke aanvulling op onze huisartsenzorg. Zij werken hiervoor samen met uw huisarts, maar ook met opticiens, diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches.
Voor de volgende zaken kunt u rechtstreeks bij de praktijkasistentes terecht:
Op verzoek van de huisarts voeren zij de volgende onderzoeken uit: